SERAMİK KAPLAMA
Seramik kaplama yapısı gereği, otomobilin boyasını aşınmaya, çatlamaya, soyulmaya ve dökülmeye karşı koruması amacı ile araçlara sıvı olarak uygulanan şeffaf, parlak, camsı bir kaplama çeşididir.
Araçlara seramik kaplama nasıl yapılır?
Seramik kaplama uygulaması işlemi gerçekleştiren firmalara göre küçük değişiklikler gösterse de, temel aşamaları aynıdır. Seramik kaplama uygulamasına başlamadan önce araç çok iyi bir şekilde temizlenir. Aracın yüzeyindeki çizikler varsa onarılır. Araç bu işlemden sonra kurumaya bırakılır. Araç kuruduktan sonra araca zarar vermeyecek yumuşak bir bez ile seramik kaplama sıvısı aracın yüzeyine uygulanır. Bu işlem isteğe göre üç veya dört kat olarak uygulanır. Bu işlem sırasında dikkat edilecek nokta, sıvının bütün yüzeye homojen olarak yayılmasıdır.
Seramik kaplama yararları nelerdir?
Seramik kaplama otomobilin boyasını aşınma, çatlama, soyulma ve dökülme gibi istenmeyen etkilerden korur. Aynı zamanda pürüzsüz yüzeyi sayesinde otomobilin kaportasının çamur, kuş pisliği gibi kirlerden daha kolay temizlenmesini sağlar.
Seramik kaplama, camsı yüzeyi sayesinde otomobilin boyasının daha parlak ve canlı görünmesini yani boya korumayı sağlar. Kaportanın su tutmasını engeller. UV koruma özelliği sayesinde otomobilin boyasının güneş ışınları sebebi ile solmasının önüne geçer. Otomobil cilaya ihtiyaç duymaz.
Sitemizin galeri kısmından seramik kapladığımız araçlara bakabilirsiniz.